Києво-Печерський заповідник на одну годину відмовиться від електричного освітлення, щоб запалити 500 свічок31 березня о 20.30 Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник на одну годину відмовиться від електричного освітлення, замінивши його свічками. Таким чином, музейна установа разом із Центром всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, установами та громадськими організаціями різних країн світу приєднається до екологічної кампанії Всесвітнього фонду дикої природи «Година Землі-2012», котра є символічним актом міжнародної солідарності та спрямована на захист навколишнього середовища й збереження нашої планети, повідомляє Рrostir.museum.

Впродовж години центральну площу біля Успенського собору замість ліхтарів будуть освітлювати п’ятсот свічок-лампадок.

Підтримку екологічної ініціативи висловила й творча молодь. Так, в рамках заходу, відбудуться виступи дитячого хору Київської середньої спеціалізованої музичної школи-інтернату імені Миколи Лисенка та хору Київської духовної академії та семінарії. Колективи виконають вишукані вокальні композиції на Соборній площі Заповідника під відкритим небом без використання будь-яких технічних засобів та електроенергії.

«У Заповіднику вперше відбудеться подібний масштабний творчий захід у рамках підтримки цієї екологічної ініціативи міжнародного значення, - зазначила генеральний директор Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника Вікторія Ліснича. – Таким чином, усі співробітники Києво-Печерського заповідника та я особисто хочемо висловити свою небайдужість до проблеми збереження навколишнього середовища й зробити свій внесок до боротьби з глобальним потеплінням. Мова йде про процеси, від яких залежить майбутнє всієї планети. Отже, запрошуємо всіх бажаючих киян та гостей столиці долучитися до акції «Година Землі-2012» та відвідати Заповідник цього вечора».

Акція «Година Землі» стартувала в Сіднеї 2007 року за ініціативою Всесвітнього фонду дикої природи в Австралії. З того часу акція переросла у міжнародну екологічну ініціативу, яка об'єднала понад 5200 міст в 135 країнах на всіх континентах у прагненні побудувати майбутнє на планеті уникнувши зміну клімату.

31 березня о 20:30 люди по всьому світу вже вшосте одночасно вимкнуть світло на одну годину, щоб показати необхідність об'єднаних дій для боротьби зі зміною кліматичних умов. Україна приєднується до екологічної ініціативи четвертий рік поспіль. Наприклад, у 2010 році електрика згасла в 17 містах країни (Києві, Одесі, Львов, в Кам'янці-Подільському тощо).

Теги: