Глава УПЦ митрополит Володимир провів богослужіння у трьох храмах столиціЗа останні дні Предстоятель Української Православної Церкви (Московський Патріархат) митрополит Володимир, що успішно проходить курс реабілітації в київській клініці, очолив низку богослужінь у столичних храмах, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ.

Так, 6 квітня, у переддень свята Благовіщення Пресвятої Діви Марії, владика Володимир очолив святкову Всеношну у храмі Святої Успенської Києво-Печерської лаври преподобних Антонія та Феодосія (Трапезному). Митрополиту співслужили намісник монастиря митрополит Вишгородський Павел, архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, єпископи – Макарівський Іларій та Васильківський Пантелеімон.

“Все зробив Господь для нашого спасіння, — зі словом проповіді звернувся блаженніший Владика. — Він обрав із цього грішного світу Отроковицю  Марію, яка стала Його Матір'ю. І ми ублажаємо Бога, Його Пречисту Матір, покладаючи надію на  святих угодників. Я сердечно приношу подяку вам за ваші молитви, які ви підносили під час мого захворювання. Нехай Господь вам воздасть Своєю милістю і Своїми щедротами!”

Глава УПЦ митрополит Володимир провів богослужіння у трьох храмах столиці7 квітня Предстоятель УПЦ у співслужінні архієпископа Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра та духовенства столиці і монастиря звершив літургію у соборному Свято-Миколаївському храмі Покровського жіночого монастиря Києва. За літургією він удостоїв ряд кліриків Київської єпархії богослужбових нагород. Так, правом носіння другого наперсного хреста були нагороджені: благочинні Вишгородського та Києво-Святошинського церковних округів протоієреї Димитрій Денисенко та Василій Русинка, настоятель Свято-Покровського храму на Пріорці протоієрей Борис Удовенко; у сан архімандрита був возведений благочинний Київської єпархії у справах монастирів ігумен Іларіон (Каменський).

«Божа Матір перша ходатайствує за нас, — зокрема сказав у архіпастирському слові митрополит Володимир,— молиться за нас, просить за нас, щоби наше життя складалося во славу Божу. Я завжди знав, що молитви мають величезне значення, але те, що трапилося зі мною, ще раз переконало, що молитва є найбільший дар Божий. Я дякую вам за ваші молитви, які ви підносили під час моєї хвороби. Нехай Милосердний Господь віддячить вам Своїми милістю і щедротами і пошле кожному  мир, здоров'я і спасіння. Благодать Господня і всі благодіяння Божі нехай будуть з усіма нами у всі дні до кінця віку».  

Глава УПЦ митрополит Володимир провів богослужіння у трьох храмах столиці8 квітня, у свято Вхід Господній в Єрусалим, Предстоятель УПЦ у співслужінні архієпископа Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра та єпископа Васильківського Пантелеімона звершив Божественну літургію у Спасо-Преображенському храмі міста Києва (масив  Теремки-2, вул. В. Касіяна, 1).

За богослужінням блаженніший владика удостоїв ряд кліриків храму богослужбовими нагородами. Зокрема, протоієрей Андрій Дудченко був нагороджений правом носіння хреста з прикрасами, а протодиякони Ростислав Воробій та Іоан Гичун – правом носіння камилавки.

Предстоятель УПЦ привітав усіх із святом Входу Господнього до Єрусалиму та  нагородив благодійника храму Романа Шведа орденом святителя Миколая Чудотворця.

Теги: