Глава УАПЦ у пасхальному вітанні заявив, що "останні події в УПЦ містять виклик для вірних УАПЦ та християнської спільноти України"Предстоятель Української Автокефальної Православної Церкви митрополит Мефодій (Кудряков) привітав паству з Велокоднем, що наближається, і висловився з приводу церковного розділення в країні, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на пасхальне вітання глави УАПЦ.


Розмірковуючи над воскресінням із мертвих і бажаючи вірникам пасхальної благодаті, Предстоятель УАПЦ, зокрема, зазначає: "Понад двадцять роів в Україні існує церковне розділення, яке пов'язане з питанням автокефалії або повної канонічної незалежності давньої Київської Митрополії. Утім, останнім часом в Україні, зокрема в Українській Православній Церкві, фактично виникло нове розділення".


На думку митрополита Мефодія, "останні події в УПЦ містять виклик для вірних Української Автокефальної Православної Церкви та християнської спільноти України в цілому. Вони свідчать, що найближчим часом ідея та перспективи міжюрисдикційного діалогу в Україні може бути поставлено під сумнів, а стосунки між  християнськими Церквами України знову будуть розвиватися у суто конфронтаційному ключі".


Втім, "зустрічаючись з випробуваннями, ми маємо пам'ятати: шлях до торжества Воскресіння лежить через умаління Голгофи", вірні учні Христа повинні "протистояти спокусам індивідуалізму, розуміти та цінувати інших, жертовно відмовлятися від власних інтересів заради загальнонаціонального блага", наголошує глава УАПЦ.

Теги: