Символічну стрічку перерізали днями Президент України Віктор Янукович, президент УЄФА Мішель Платіні, віце-прем’єр, міністр інфраструктури Борис Колесніков та голова Львівської облдержадміністрації Михайло Костюк, повідомляє День.

Президенти України і УЄФА урочисто відкрили у Львові бюст короля Данила Галицького (ФОТО)

«Ми — свідки чергового свята перемоги у Львові, — зазначив Віктор Янукович. — Ми відкриваємо найсучасніший термінал, який в годину може прийняти 2100 пасажирів. Велике завдання — побудувати навколо сучасну інфраструктуру. Нові проекти оновлення Львова будуть, і це — майбутнє».

Президент України подякував президентові УЄФА, «який повірив, що Україна має можливість, сили і дотримає слова при виконанні таких міжнародних проектів, як Євро-2012».

Також Янукович та Платіні відкрили погруддя королю Данилові Галицькому, ім’ям якого названо аеропорт.

Данило Галицький (1201 або 1204 — 1264) — князь Волинський, Галицький, 1-й король Русі (1254—1264), великий князь Київський (1240), політичний діяч, дипломат і полководець, син великого князя Романа Мстиславича Волинського і Галицького (із старшої гілки роду Мономаховичів). Розраховуючи на західних союзників у протистоянні з Золотою Ордою, погодився прийняти від Папи Римського в 1253 р. королівський титул. Час княжіння Данила Романовича був періодом найбільшого економічного і культурного піднесення і політичного посилення Галицько-Волинської Русі.

Теги: