У столиці починається VІІ Фестиваль релігійного мистецтваVІІ Фестиваль релігійного мистецтва проходитиме 24-25 квітня 2012 року в актовому залі Гуманітарного корпусу Національного педагогічного університеу імені М.П.Драгоманова, повідомляє сайт заходу.

Програма Фестивалю включає концертні виступи, майстер-класи, лекції, перегляд фільмів.

Фестиваль релігійного мистецтва вже є сталим майданчиком презентації релігійних організацій України. Мистецтво є саме тим виміром релігії, яке безпосередньо та яскраво демонструє її особливості, її зовнішні прояви. Фестиваль має презентувати мистецькі виміри релігій України, давати гостям Фестивалю уявлення про релігії як про живі культурні комплекси з великою кількістю складових: творами образотворчого мистецтва, театральними виставами та кінострічками, музичними та хоровими виступами.

Основною метою Фестивалю є ознайомлення та поглиблення знань про конфесійне розмаїття України. Зокрема, для студентської молоді важливим є виховання освіченості у питаннях релігій, розуміння сучасної релігійної карти України, інтелектуального збагачення.

Фестиваль щороку організовується Інститутом філософської освіти і науки Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова спільно з Молодіжною асоціацією релігієзнавців.

З 2010 року Фестиваль релігійного мистецтва долучається до міжнародного руху «На підтримку міжнародних проектів і резолюцій ЮНЕСКО».

Початок заходу 24 квітня об 11.00.

Теги: