Наприкінці квітня ректор Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія та президент Карпатського університету імені А. Волошина, Уповноважений Української Православної Церкви з питань вищої освіти і науки професор, архімандрит Віктор (Бедь) прийняв керівника одного з представництв академії та університету в Москві Михайла Шабрашина, який прозвітував про свою роботу, повідомляє Срібна земля.

Під час цієї зустрічі на виконання доручення ректора Михайло Шабрашин передав для бібліотеки УУБА–КаУ рідкісну копію російсько-імперського видання – «Архив Юго-Западной России» в частині документів, що відносяться до справи про підпорядкування Київської митрополії (Української Православної Церкви) Московському патріархату та охоплюють історичний період з 1620 по 1694 рр. (Київ, губернаторська типографія, 1872).

Також для поповнення бібліотечного фонду московським виданням багатотомної «Православной энциклопедии» (приуроченої до 2000-ліття Різдва Ісуса Христа) М.О. Шабрашин передав у дар академії та університету ХХІІ, ХХІV, ХХV, ХХVІ, ХХVІІ томи цього видання.

Насамкінець ректор, перший проректор доцент С.В. Урста та М.О. Шабрашин обговорили питання подальшого розвитку діяльності московського представництва академії та університету.

Наразі в Російській Федерації діють чотири представництва УУБА–КаУ – два в Москві, а також у Санкт-Петербурзі та Владивостоці.

Теги: