Рада Євангельських протестантських Церков України глибоко стурбована ініціативою уряду ліквідувати Національну комісію з питань мораліРада Євангельських Протестантських Церков України запланувала низку заходів на захист традиційних сімейних цінностей та моральності у суспільстві, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Про це  йшла мова під час засідання РЄПЦУ під головуванням єпископа Асоціації місіонерських Церков євангельських християн України Василя Давидюка, яке відбулось 15 травня у головній канцелярії ВСО ЄХБ.

Керівники євангельських Церков висловили глибоку стурбованість ініціативою Уряду, спрямовану на ліквідацію Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі. На їх думку, такий крок є недоцільним та небезпечним в умовах, коли медіа-бізнесу найбільше опікуються власними прибутками, ніж суспільною мораллю чи саморегуляцією ЗМІ.

РЄПЦУ також підготує декларацію, в якій викладе спільне бачення євангельських християн на питання моралі, здорового суспільства та сім’ї. Документ покликаний донести до широкого загалу ті моральні орієнтири, які можуть оздоровити суспільство та державну владу.

У засіданні РЄПЦУ взяли участь керівники та повноважні представники:

    Асоціації місіонерських Церков євангельських християн України;
    Всеукраїнського Союзу Об’єднань євангельських християн-баптистів;
    Церкви християн віри євангельської України;
    Церкви адвентистів сьомого дня в Україні;
    Української Християнської Євангельської Церкви;
    Братства незалежних церков і місій євангельських християн-баптистів України;
    Об'єднання незалежних харизматичних християнських церков України (Повного Євангелія).

Теги: