Ужгородська богословська академія разом з Карпатським університетом ім. Августина Волошина випустили цього року три сотні фахівців31 травня, з благословення митрополита Київського і всієї України Володимира, Предстоятеля Української Православної Церкви, в актовому залі Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія та Карпатського університету імені Августина Волошина відбувся черговий випуск студентів денної та заочної форми навчання 2012 року, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УУБА.

Урочисте зібрання почалося з молитви та звучання Державного гімну України. Зі вступним словом та привітаннями до присутніх звернувся ректор УУБА і президент КаУ, Уповноважений УПЦ з питань вищої освіти і науки професор, архімандрит Віктор (Бедь). Він привітав випускників та передав усім присутнім особисте благословення і вітання від блаженнійшого митрополита Володимира, яке він дістав напередодні при відвідуванні глави УПЦ в Києві.

У своєму виступі ректор наголосив, що вручення дипломів випускникам академії та університету відбувається в ювілейний рік -- 10-річчя з дня благословення митрополитом Київським і всієї України Володимиром початку богословсько-освітньої і наукової діяльності Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія.

Сьогоднішніми випускниками УУБА-КаУ загалом стали 298 чоловік, що здобули вищу освіти та дипломи за освітньо-кваліфікаційними рівнями: молодший спеціаліст, бакалавр, спеціаліст та магістр зі спеціальностей богослов'я, теологія, філософія, правознавство, психологія, фінанси та кредит.

Безпосередньо Ужгородську українську богословську академію імені святих Кирила і Мефодія успішно закінчили 72 чоловіки: 33 магістрів богослов'я, викладачів вищого навчального закладу (спеціалізація священнослужитель, християнський місіонер, християнський педагог) отримали дипломи церковного та державного зразка; 39 бакалаврів богослов'я, викладачів (спеціалізація священнослужитель, християнський місіонер, християнський педагог) отримали дипломи церковного та державного зразка. 12 випускників отримали дипломи з відзнакою (7 бакалаврів, 5 магістрів).

Серед випускників 2012 року -- представники численних єпархій УПЦ, РПЦ, Білоруської Православної Церкви та Будапештської єпархії Московського Патріархату.

Карпатський університет імені Августина Волошина успішно закінчили з отриманням дипломів державного зразка 226 студентів: 18 магістрів, 52 спеціалісти, 129 бакалаврів, 27 молодших спеціалістів. З них 36 випускників підтвердили дипломи з відзнакою (5 магістрів, 2 спеціалісти, 24 бакалаври, 5 молодших спеціалістів).

Усі випускники мають можливість продовжити навчання для здобуття наступного освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра, спеціаліста та магістра за відповідним напрямом підготовки, або в докторантурі академії (на базі повної вищої освіти).

Цього ж урочистого дня з благословення митрополита Київського і всієї України Володимира за заслуги перед Українською Православною Церквою та особистий внесок у розвиток вітчизняної освіти і науки було нагороджено ряд представників професорсько-викладацького складу академії та університету, зокрема професора, доктора юридичних наук Юрія Бисагу, доцента, доктора богослов'я протоієрея Петра Григу, старших викладачів Юрія Шикулу і Аллу Жидик.

Теги: