6 вересня архієпископ Тернопільський і Кременецький Сергій звершив чин освячення новозбудованого Свято-Покровського храму в селі Мусорівці Збаразького району Тернопільської області.

Він був зведений поруч із дерев’яною церквою. Хоч село і невелике (усього 60 дворів), старий храм не міг вмістити всіх віруючих.

Керував будівництвом (яке тривало 10 років) настоятель громади протоієрей Іоанн Пивоварчук — один із найстаріших кліриків єпархії, який цього року відзначив 85-ліття та 60-річчя священицької хіротонії. Цей пастир уже 41 рік поспіль служить в селі Мусорівці.

Незадовго до освячення певні сили намагалися розколоти сільську громаду і перевести новий храм до юрисдикції Київського патріархату

Але, на щастя, нічого несподіваного не сталося і свято обійшлося без провокацій. Після Божественної літургії архієпископ Сергій висловив щиру подяку всім, хто потрудився над зведенням цього Божого дому і нагородив грамотами благодійників і активістів громади.

Як зазначив протоієрей Іоанн Пивоварчук, такої кількості духовенства та богомольців, як цього дня, Мусорівці ще ніколи не бачили.

За повідомленням офіційного сайту УПЦ

Теги: освячення, Ново-Покровський храм, Іоанн Пивоварчук, Мусорівці