Пастори великих церков ЄХБ зустрілися у Києві 7 червня 2012 року відбулася робоча зустріч понад 20 пасторів Асоціації великих церков, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Еcbua.info.

Розпочав зустріч молитвою пастор центральної Київської церкви «Дім Євангелія» Віталій Козубовський.

«Активність, жертовність, віддача – це основні цінності, які повинні супроводжувати служителя у церкві та за її межами» - поділився з пасторами В'ячеслав Нестерук, голова Всеукраїнського Союзу Церков євангельських християн-баптистів.

Пастор Козубовський розповів учасникам зустрічі, як була створена Асоціація великих церков. Є бажання, щоб Асоціація була частина руху для досягнення бачення ВСЦ ЄХБ. За словами В.Козубовського, «Пастори великих церков можуть зробити багато, і це немов би рушійна сила для досягнення багатьох цілей, яке ставить перед нами сьогодення».

Ігор Бандура, заступник голови ВСЦ ЄХБ, зазначив, що Пасторський комітет зосереджений на одній меті: «Ми бачимо кожну помісну церкву з підготовленим пастором, який відповідає біблійним критеріям і продовжує підвищувати свою кваліфікацію».

Лідери повинні дбати не лише про існуючих пасторів та існуючі церкви, але й повинні готувати нових пасторів для новоорганізованих церков.

«Церква має можливість народжувати церкву» - зауважив Михайло Андрашко, голова ООЦ ЄХБ Києва та Київської області. Він розповів, що їх служителі знайшли для церков у кожному райцентрі регіону київську велику церкву, яка взяла на себе відповідальність матеріального і ресурсного забезпечення. Організовують спільно групи, проводять євангелізаційні проекти. Відправляють місіонерів, яких зобов'язалися підтримувати фінансами і молитвами, для організації нових церков.

Валерій Антонюк, перший заступник голови ВСЦ ЄХБ, вважає працю з лідерами однією із прерогатив у роботі, «адже вони повинні стати наставниками та душеопікунами для людей в групі «Нове життя».

На закінчення пасторам презентували Конгрес у Львові та попросили заповнили анкети для аналізу церковного та пасторського служіння.

Теги: