У Кіровограді до 1024-ї річниці Хрещення Русі відкрилася експозиція книг від УПЦ Московського та Київського Патріархатів16 липня в Кіровоградському обласному художньому музеї розгорнуто експозицію до 1024 - річниці Хрещення Київської Русі, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Рprostir.museum.

Враховуючи значення православних традицій в історії розвитку українського суспільства, указом Президента України від 25 липня 2008 року № 668/2008 День Хрещення Київської Русі був оголошений державним святом України. Це свято відзначається 28 липня кожного року – у день пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира – хрестителя Київської Русі.

В стаціонарному залі сакрального мистецтва відвідувачі музею мають можуть ознайомитися з друкованою продукцією, яку в різні роки було передано до фондового зібрання Кіровоградського обласного художнього музею представниками Українських Православних Церков Московського та Київського Патріархатів, це «Закон Божий» Київ 2010р., акафісти: «Акафіст Пресвятій Богородиці перед її чудотворною іконою «Всецариця» ,«Акафіст Пресвятій Богородиці перед її образом «Нерушима стіна» та «Акафіст ПресвятійБогородиці на честь Її чудотворної ікони «Невпивана Чаша» Луцьк 2010, книги із серії Національні святині України «Монастирі та Храми Волинського краю», «Римо – католицькі костьоли Києва та Київщини» Київ 2004, «Спасо – Преображенський Собор» м. Кіровоград 2005 та інші.

Теги: