21 липня в околицях Севастополя розпочав роботу ХІІ Православний міжнародний молодіжний фестиваль «Браття», який збирає віруючих РПЦ, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Православіє в Україні.

 

Цього року, вже втретє за 7 років існування фестивалю, місцем його проведення стала Україна, хоча традиційно захід проходить на Бородінському полі поблизу Можайська в Росії. У цьогорічному фестивалі беруть участь понад 1100 осіб — священнослужителі та молодь із Росії, України та Білорусі.

Під Севастополем проходить ХІІ Православний молодіжний фестиваль «Браття»У неділю, 22 липня, в наметовому храмі на місці проведення ХІІ фестивалю «Браття» вікарій Київської Митрополії єпископ Обухівський Іона очолив літургію. Увечері цього ж дня відбувся концерт з нагоди урочистого відкриття фестивалю.

Православний молодіжний фестиваль триватиме до 29 липня. На учасників чекає насичена программа. За 9 днів роботи форуму відбудуться лекції відомих богословів та істориків, бесіди зі священнослужителями у дружній неформальній атмосфері, тематичні диспути та дискусії, спортивні змагання, концертна програма за участю православних творчих музичних колективів, а також — паломництво, екскурсії, богослужіння, участь у Таїнствах.

Від Синодального відділу УПЦ по роботі з молоддю участь у фестивалі беруть голова молодіжного відділу УПЦ єпископ Обухівський Іона, перший заступник голови архімандрит Іоасаф (Перетятько), ігумен Валеріан (Головченко), протоiєрей Миколай Могильний, протоієрей Іоанн Тронько.

Теги: