За повідомленням Львівського єпархіального управління УАПЦ за останні три місяці у єпархії владикою Макарієм (Малетичем) освячено три новозбудовані храми, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на ЗІК.

За останні три місяці у Львівській єпархії УАПЦ освячено три нові храми

За найкоротший термін побудовано храм В’їзду Господнього у Єрусалим у с. Кутище Підкаменського деканату – 6 місяців. Після пожежі старовинної церкви до побудови приєдналися вірні Львівської єпархії УАПЦ, а також Львівсько-Сокальської УПЦ КП – зазначив діловод о. Тарас Солук.

У червні 2012 р. освячено дерев’яну церкву Різдва Христового у м. Турці, побудовану у бойківському стилі. «У тому, що храм побудовано практично за 4 роки, величезна заслуга численних меценатів. Офірували, хто скільки міг. І з Божою поміччю мрії стали реальністю», – зазначив о. Микола Різак, настоятель церкви. Нагадаємо, що у місті є два храми УПЦ (МП), 1 – УГКЦ та 1 РКЦ.

За останні три місяці у Львівській єпархії УАПЦ освячено три нові храми

12 липня 2012 р. освячено храм св. ап. Петра і Павла с. Кам’янка-Липник Жовківського району. Будівництво розпочалося 10.06.2007 р. «Ми вдячні Богу за Його допомогу та добрим людям, бо наша громада нараховує тільки 42 родини, а за 5 років ми маємо свій новий храм» – зазначив настоятель церкви о. Богдан Прус.

Загалом з початку 2012 р. у Львівській єпархії УАПЦ митрополитом Макарієм освячено 4 новозбудовані храми.

Теги: