Напередодні священного місяця Рамадан регіональне представництво ВАГО «Альраід» в Криму, за підтримки Кувейтської організації «Ар-Рахма аль-Амін» («Світова милосердя») і Організації по збору і розподілу закята держави Кувейт організували роздачу продуктових наборів для малозабезпечених і сиріт, про це “Іслам в Україні” повідомила прес-служба асоціації, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Іslam.in.ua.

Подібні акції, приурочені до початку цього благословенного місяця, проводяться щорічно, і спрямовані на те, щоб надати малозабезпеченим мусульманам необхідний набір продуктів на цей місяць і заохотити дотримання ними поста, а також реалізувати закладені в Ісламі принципи братсва і взаємовиручки.

Продукти надаються людям, які зверталися за наданням допомоги в ВАГО «Альраід» протягом року; сиротам; а також тим, хто отримує допомогу.

У цьому році співробітники організації підготували 100 наборів для малозабезпечених. У кожний з них увійшли продукти харчування для забезпечення хоча б мінімального задоволення потреб середньостатистичної сім'ї на цей священний місяць. Один набір складався з 10 кг цукру, 10 кг рису, 5 кг фініків, 5 кг макаронних виробів, 10 кг цибулі, 5 л соняшникової олії і 7 кг печива.

ВАГО «Альраід» сфокусувала розподіл подібної адресної допомоги в Криму, оскільки там проживають близько 500 000 кримських татар, багато з яких після повернення з депортації перебувають за межею бідності. Подібні акції є частиною комплексу благодійних проектів, які постійно реалізовуються на півострові.

Отримавши допомогу родини дякують Всевишнього, який вселив в серця людей турботу про їхню долю. Вони також висловлюють щиру подяку всім, хто взяв участь в цій благій справі, і просять у Аллаха винагороди для них в обох світах.

Теги: