На львівському фестивалі «Від Сковороди до Сковороди» проведе лекцію архієпископ Ігор (Ісіченко)У межах 19-го Форуму видавців у Львові з 12 по 16 вересня відбудеться тематичний фестиваль «Від Сковороди до Сковороди: 290 років від дня народження», повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на День.

За програмою фесту організовується вечір Валерія Шевчука. Письменник — автор перекладів творів Григорія Сковороди українською мовою та книжки «Пізнаний і непізнаний Сфінкс: Григорій Сковорода сучасними очима». Також лекція архієпископа Харківського і Полтавського УАПЦ(о) Ігоря (Ісіченка). Він дослідник давньої літератури. Крім того, провокаційні дискусії від Володимира Єшкілєва, перфоманси «Торбознавство» і «Сніданок босяків» (ритуал мандрівних філософів ХVIII століття — переламування хліба з братом-філософом), співання часів бароко у виконанні неперевершеного Тараса Компаниченка, а також тематична виставка книжок.

— Таким чином гості відвідають ідеальний мандрівний музей філософа, — обіцяє куратор події Олена Рибка. — Артефакт, пов’язаний зі Сковородою, у кожній точці мандрів — тій чи іншій акції фестивалю «Від Сковороди до Сковороди» — буде «Паладіумом» гностиків, енергія якого живить мистецьке коло та простір, у якому вшановується пам’ять не лише Григорія Савича, а й усіх українських містиків, які прагнули до Світла.

Теги: