У мечеті київського Ісламського культурного центру (ІКЦ) оголошена акція безоплатної здачі крові, яка відбудеться 31 серпня. Якщо ініцатіва виявиться успішною - подібні акції пройдуть і в інших містах України, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на islam.in.ua.

«Ми, як мусульмани і громадяни України, маємо відповідальність перед суспільством, в якому ми живемо. І якщо ми можемо своєю участю вплинути на зміну ситуації на краще і зробити свій внесок у вирішенні якоїсь проблеми - ми повинні це зробити! І я закликаю всіх вас сьогодні, в цей п'ятничний день і День Незалежності України, взяти участь в акції безоплатній здачі донорської крові », - звернувся до парафіян на п'ятничній проповіді 24 серпня імам мечеті ІКЦ м. Києва доктор Ісмаіл Кади.

Благодійна акція з безоплатної здачі донорської крові пройде в Ісламському культурному центрі м. Києва в 9:00 в п'ятницю, 31 серпня 2012 року. Закликаються всі небайдужі вивчити рекомендації і протипоказання під складеної ВАГО «Альраїд» у співпраці з ДУМУ «Умма» брошурі-методичці; та за відсутності протипоказань записатися, виславши свої контактні дані (ПІБ, дата народження, мобільний телефон) на електронну адресу donor@arraid.org.

Муфтій ДУМУ «Умма» Саїд Ісмагілов у своєму відкриваючому брошуру зверненні нагадав про застереження Всевишнього мусульманам: «Хто вб'є людину не за вбивство чи поширення нечестя на землі, той наче вбив усіх людей, а хто збереже життя людині, той наче збереже життя всім людям» [Коран, 5:32].

Він підкреслив: «Допомагаючи врятувати людину від смерті допомогою донорства, ми зробимо для Ісламу більше, ніж роки красивих промов про велич і істину нашої віри. Тих, хто гарно розмовляє багато, а хто робить добро - мало. Але у справжнього мусульманина слова, що йдуть від серця, завжди підкріплюються добрими великими справами. Пам'ятаєте, як Всевишній Аллах запитує нас в Корані: "О віруючі! Чому ви говорите те, чого самі не робите? Велика ненависть Аллаха до того, що ви говорите те, чого не робите "[Коран, 61:3-4]. Це серйозне попередження, і нехай його почує кожне чуйне віруюче серце».

Теги: