16 листопада 2012 р. у приміщенні Київської Патріархії відбулися збори настоятелів монастирів і храмів м. Києва. Збори духовенства очолив Патріарх Філарет, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП.

У засіданні взяли участь єпископ Вишгородський Агапіт, керуючий справами Київської Патріархії; єпископ Васильківський Феодосій, намісник Свято-Феодосіївського ставропігійного монастиря, голова синодального управління у справах молоді ігумен Макарій (Папіш), настоятелі столичних храмів.

Головним питанням, яке розглядалося на зборах, було питання розвитку недільних шкіл, що діють на парафіях. Патріарх закликав духовенство прикладати максимум зусиль для духовного виховання підростаючого покоління та молоді, а також проводити катехітичні заняття для парафіян. Предстоятель благословив, щоб у кожній парафії діяла школа, а там де немає приміщення, щоб заняття проводилися у храмі.

На зібранні було вирішено скласти загальну програму для недільних шкіл, як для дітей, так і для дорослих. Підготувати програму було доручено ігумену Макарію (Папішу). Також було вирішено провести семінар викладачів недільних шкіл. Перед священнослужителями виступила викладач недільної школи Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря Наталя Ващенко, яка поділилася досвідом викладання у своїй школі. Недільна школа Михайлівського монастиря є найбільшою у столиці, у ній навчаються більше 130 дітей.

Теги: