Як повідомив керівник прес-служби Стрийської єпархії о. Павло Худ, в Стрию презентували збірник соціально зорієнтованих документів УГКЦ за 1989-2008 роки.

Презентовано збірку соціально значних документів УГКЦ
Презентація видання пройшла 22 вересня 2009 року в канцелярії Єпархіального управління в Стрию на зустрічі протопресвітерів єпархії. Учасників заходу привітав владика Юліян (Ґбур), а сам збірник представив Мирослав Маринович, віце-ректор УКУ. Книга містить триста сімдесят п’ять документів та матеріалів, які показують офіційну позицію УГКЦ щодо соціальних питань. 

«Збірник є частиною великого проекту «Джерела християнського суспільного вчення і служіння», – наголошує Глава УГКЦ Патріарх Любомир. Цей проект – збірка творів про соціальну науку Церкви впродовж віків і дуже різного авторства. Це наука Церкви, яка, як добра Мати, повинна займатися своїми дітьми, особливо у всьому, що відноситься до суспільного життя – від родинного до державного. Отже, це збірка великої практичної вартості".

Видання містить окремі розділи документів УГКЦ протягом 1989-200 та 2001-2008 років, спільні звернення предстоятелів УГКЦ та інших Церков і релігійних спільнот України. Окремо подають вибрані проповіді Глави УГКЦ. Коментарі щодо проблематики "Церква та суспільство" та "Протестантський погляд на участь Церкви в суспільному житті" подають Андрій Юраш та Вікторія Любащенко відповідно.

В додатках видання подано словник маловживаних слів (200 найменувань), покажчик текстів Старого і Нового Завітів, предметний покажчик близько двохсот термінів та перелік документів, поданих у збірнику.

Теги: презентація, збірник, видання