19 грудня в Ужгороді відбувся традиційний Парад Миколаїв, після чого почалося урочисте запалення вогнів головної новорічної ялинки міста, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Закарпаття онлайн.

В Ужгороді пройшов традиційний Парад Миколаїв (ФОТО, ВІДЕО)

На площі Театральній "старші" Миколаї частували своїх маленьких друзів солодощами і водили хороводи довкола новорічної ялинки. Понад дві тисячі листів із вітаннями, побажаннями та проханнями про подарунок закарпатський Миколай назбирав з усіх-усюд. Їх відправлять у казкову Лапландію. "Святий бородань" зізнається, що з року в рік діти все частіше просять здоров'я для батьків та злагоди в родинах. І вже тільки потім солодощі та іграшки.

Завітали на свято і представники міської влади, присутніх з прийдешніми святами привітав міський голова Ужгорода Віктор Погорєлов. Відтак, під скандування "Один! Два! Три! Ялиночко, гори!" було урочисто запалено вогні на головній новорічній красуні міста.

В Ужгороді пройшов традиційний Парад Миколаїв (ФОТО, ВІДЕО)

На цьому, однак, святкування не завершились: депутат обласної ради Михайло Качур вручив переможцям міського конкурсу на кращу новорічну іграшку призи - багатофункціональні МР3-плеєри.

Теги: