АНОНС: протестанти проведуть круглий стіл «Майдан та Церква: місія та громадська відповідальність християнина» (Київ, 17 січня)У п’ятницю, 17 січня, в "Галереї мистецтв" Києва відбудеться круглий стіл «Майдан та Церква: місія та громадська відповідальність християнина». Це вже другий захід богословського характеру на цьому тижні (див. анонс попереднього круглого столу «Богослов’я після Майдану» у Києві 15 січня), повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на ініціаторів заходу.

Організатором круглого столу «Майдан та Церква: місія та громадська відповідальність християнина» виступила Співдружність Студентів Християн України у партнерстві з асоціацією «Духовне відродження» та проектом MaydanPrayer.org.

Круглий стіл присвячено аналізу місіонерської позиції протестантських церков та процесу формування громадської відповідальності євангельських християн у зв’язку з останніми подіями в Україні (Евромайдан). Учасники обговорюватимуть: реакцію на ці події протестантських церков, біблійне розуміння їх відносин з владою, якою має бути громадська позиція християнина, а також які можливості існують для християнської місії в світлі подій Майдану.

На зустрічі планується:

- Обговорити теперішню участь Церкви в суспільних процесах;

- Проаналізувати виклики, які «розкрив» Майдан в середовищі протестантських церков, як на рівні прихожан, так і на рівні лідерів;

- Надати учасникам круглого столу більше інформації про можливості християнського свідоцтва в умовах Майдану;

- Сформувати послання (звернення) до широкого кола євангельських християн, яке б сприяло формуванню цілісного ставлення до місії та ролі церкви в суспільстві.

Для обговорення пропонуються наступні питання:

- чи може Церква залишатися осторонь від проблем суспільства в періоди соціальних потрясінь?

- в яких формах може виражатися позиція та участь Церкви?

- в чому полягає християнська відповідальність за майбутнє народу?

- як можна оцінити, те що відбувається на Майдані, з позиції Церкви?

- як в цій ситуації співвідносяться між собою біблійний поклик християнина до місії та його громадянська відповідальність?

Учасники круглого столу: священнослужителі, лідери церковних служінь, керівники християнських організацій та союзів, журналісти, теологи, викладачі, студенти семінарій. Зокрема, А. Шеховцов, О. Магдич, О. Дмитренко, А. Калюжний, Д. Гореньков, М. Черенков, С. Тимченко, М. Романюк, А. Денисенко, І. Русин, Д. Кондюк., С. Гула, П. Ковалив.

Гості-експерти: Ю. Черноморец, пастор Р. Хаска, отець Петро Балог. Модератор зустрічі: А. Шеховцов.

Адреса і час проведення: о 19:00 в "Галереї мистецтв" НаУКМА, Київ, вул. Іллінська 9.

З питань участі та загальної організації звертайтись до: Денис Гореньков (097 637 83 62, dgorenkov@gmail.com ), Євген Шаталов (067 230 16 49, yevgen.shatalov@gmail.com). Контактна особа по зв’язках зі ЗМІ: Андрій Шеховцов (067 220 72 28, andriy.sh@gmail.com).

Фото vk.com

Теги: