Україна взяла участь в 62-му Національному молитовному сніданку США6 лютого 2014 року відбувся 62-й Національний молитовний сніданок США за участю Президента США Барака Обами, першої леді Мішель Обами, віце-президента Джо Байдена та держсекретаря Джона Керрі. Серед 4000 учасників зі 140 країн світу у цій події брала участь і делегація з України, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на прес-службу Українського національного молитовного сніданку.

Майже у повному складі були присутні члени Сенату, Конгресу та адміністрації Білого дому, адже молитовний сніданок для Америки - це найбільший духовний захід, який об'єднує республіканців та демократів, консерваторів та лібералів. Це той час, коли вводиться мораторій на політичні баталії і всі згуртовуються навколо імені Ісуса Христа.

Серед 4000 учасників зі 140 країн світу у Національному молитовному сніданку США брала участь і делегація з України, до якої ввійшли народні депутати, бізнесмени та представники трьох провідних церков України: Патріарх Філарет, глава Української Україна взяла участь в 62-му Національному молитовному сніданку СШАПравославної Церкви Київського Патріархату, Святослав Шевчук, Верховний архієпископ Української Греко-Католицької церкви і Григорій Комендант, багаторічний провідник Союзу Євангельських Християн-баптистів України.

Координатор українського молитовного сніданку, депутат Верховної Ради VI скликання, Павло Унгурян, поділився своїми враженнями та спостереженнями: "В цьому році надзвичайно зворушливо було чути свідчення конгресвумен Дженіс Ган (Janice Hahn), яка представляє Демократичну партію і штат Каліфорнія, та конгресмена Луї Гомера (Louis Gohmert), який представляє Республіканську партію і штат Техас. Вони розповіли, як в складних політичних баталіях та дискусіях, при величезній турбулентності, в якій перебуває політика та економіка США, їм все ж таки вдається об'єднуватися в дусі Ісуса Христа".

"Я переконаний, - сказав Павло Унгурян, - що саме ідея єднання навколо вищих цінностей, навколо вчення Ісуса Христа і Його принципів, здатна згуртувати українське суспільство".

До цього закликав і Президент США Барак Обама під час свого виступу. Він ґрунтовно торкнувся питання релігійних свобод та прав людини у всьому світі, заявляючи, що Сполучені Штати Америки допомагали і будуть допомагати всім групам християн, які знаходяться в гоніннях та переслідуваннях за свою віру. Також Президент Америки підкреслив, що його країна докладає усіх зусиль для визволення місіонера Кеннета Бэй (Kenneth Bae) у Північній Кореї та пастора Саїда Абедіні (Saeed Abedini) в Ірані.

Наступною молитовною національною подією буде Національний молитовний сніданок в Україні, на якому парламентарі Верховної Ради України від різних фракцій, провідники християнських конфесій, представники культури та бізнесу України будуть разом молитись про долю України.

Теги: