Керуючий справами УПЦ (МП) митрополит Антоній (Паканич), головний рабин Києва та України Яків Дов Блайх, глава Української Греко-Католицької Церкви Верховний архієпископ Святослав (Шевчук) та Муфтій України шейх Ахмед Тамім взяли участь у телевізійному проекті «Україна єдина» телеканалу «1+1», повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на РІСУ та сайт УГКЦ.

«У ці важкі, дуже важкі часи закликаю усіх помолитися за єність України», - заявив владика Антоній. «Бажаю, щоби молитва кожного з нас, біль кожного з нас Господь почув і почули б люди, поруч з нами. Тому що тепер бракує розуміння, братерських відносин між нами. Я за єдність нашої України» - сказав керуючий справами УПЦ (МП) митрополит Антоній (Паканич).

Головний рабин Києва та України Яків Дов Блайх зазначив, що в Україні він живе 24 роки і приїхав сюди ще за часів існування СРСР. «Я американець, розмовляю англійською, ідиш, на івриті, українською і російською мовами. І я почуваю себе дуже добре тут в Україні. У мене є всюди друзі», - сказав він.

Рабин також запевнив, що його думки поділяють і українські євреї, які також добре почувають себе в Україні і люблять цю державу.

Глава Української Греко-Католицької Блаженніший Святослав (Шевчук) також узяв участь у телевізійному проекті «Україна єдина» телеканалу «1+1».

«Ми пережили найхолоднішу і найскладнішу зиму в історії Незалежної України, коли побачили смертоносне обличчя гріха. Але тепер, коли починається весна, ми чуємо, як з глибин української землі через древнє коріння до нас прибуває животворна сила, сила Духа Святого, який оживляє нас у час усього Великого посту», – сказав Предстоятель УГКЦ до українського народу.

Він просить задуматися над тим, що «всі ми є різні, як і є різними листочки на кроні древнього українського дуба, але всі ми є діти однієї й тієї самої землі, того самого народу». «Єднаймося, бо ми – єдиний народ і єдина Україна», – закликав глава УГКЦ.

У проекті також взяли участь Шейх Ахмед Тамім, Муфтій України, голова Духовного управління мусульман України, який народився в Лівані та єпископ Ірпінський Климент УПЦ (МП). Усі вони закликали до єдності України.

Теги: