7 грудня ц. р. Посол України в Республіці Польща Олександр Моцик зустрівся з Предстоятелем Польської Автокефальної православної Церкви, Митрополитом Варшавським і всієї Польщі, Його Високопреосвященством Савою. 

Митрополит Варшавський отримав подяку за єднання українського народу Під час зустріч Олександр Моцик вручив Митрополиту Саві Подяку від Президента України В.А.Ющенка за особистий внесок у процес примирення і єднання українського та польського народів. Подякував за безпосередню участь у церемонії освячення пам'ятного знаку жертвам Голодомору 1932-1933 років в Україні та головного хреста Меморіалу воїнам УНР під час державного візиту Президента України В.Ющенка в Польщі. Наголосив, що ці урочистості стали проявом поваги польської сторони до історичної пам’яті українського народу та черговим кроком поширення правди про Голодомор 1932-1933 років в Україні як одну з найбільш трагічних сторінок ХХ століття. 

Предстоятель ПАПЦ підкреслив, що пам’ятник жертвам Голодомору, який уже встановлено на Вольському цвинтарі, органічно вписується у навколишню архітектурну ситуацію. Зазначалось, що некрополь козаків і старшини Армії Української Народної Республіки та встановлений пам’ятник трагедії українського народу у 1932-1933 рр. разом творять завершений український меморіал у центрі Варшави.
 
Олександр Моцик подякував також Митрополиту за допомогу у вигляді ліків для боротьби з епідемією грипу в Україні, наданих Польською Автокефальною Православною Церквою. Наголосив, що в Україні радо сприйняли таку допомогу.

У ході зустрічі Митрополит Сава поінформував про життя польської православної церкви.

Теги: