З 26 до 29 січня у Дніпропетровську проходитиме XVII Всеукраїнський фестиваль духовних піснеспівів «Від Різдва до Різдва».

1,5 тис. виконавців прибудуть на XVII Всеукраїнський фестиваль «Від Різдва до Різдва»Традиційно прийматиме фестиваль академічний театр імені Максима Горького. Про це повідомили в управлінні культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради. Серед учасників фестивалю церковні та світські хорові православні колективи, вокальні ансамблі.

Загалом у цьогорічному різдвяному  заході візьмуть участь 66 колективів – це понад півтори тисячі виконавців з України, Росії та Білорусі. Це будуть люди різних професій та різного віку, половина учасників заходу – діти.     

Ведучими фестивалю будуть настоятель Спасо-Преображенського кафедрального собору Ярослав Денека та матушка Ангеліна Нечіпорук. А оцінювати професіоналізм учасників буде журі під головуванням митрополита Дніпропетровського та Павлоградського Іринея.


Окрасою відкриття фестивалю стане показ колекції одягу  „Відродження” народного театру моди „Дебют”. Уся колекція буде пронизана Різдвяною тематикою.


Упродовж фестивалю працюватиме православна виставка-ярмарок. Там усі охочі зможуть придбати церковну літературу, свічки, ікони тощо. Окрім того, гості фестивалю насолоджуватимуться художніми роботами учнів дитячих та воскресних шкіл. Вперше в рамках фестивалю „Від Різдва до Різдва” проходитиме форум „Православна Катеринославщина”, під час якого молодь дискутуватиме на тему релігії та культури, додають в управлінні

Теги: Дніпропетровськ, «Від Різдва до Різдва», Ярослав Денека, Ангеліна Нечіпорук, показ одягу, „Відродження”, „Дебют”