«У зв’язку з підвищеною увагою з боку громадськості та ЗМІ» до УПЦ митрополит Онуфрій закликав духовенство підвищувати свій освітній рівень і моральМитрополит Онуфрій у своій доповіді на останному Соборі єпископів УПЦ 29 січня в Києві закликав духовенство підвищувати свій освітній рівень і мораль з огляду на прискіпливу увагу суспільства до Церкви, повідомляє "Релігія в Україні".

"Говорячи про стан духовної освіти в Українській Православній Церкві, вважаю актуальним звернути увагу Собору єпископів на питання щодо доцільності та необхідності підвищення освітнього рівня наших священнослужителів. Сьогодні це набуває особливої гостроти, у зв’язку з підвищеною увагою з боку громадськості та засобів масової інформації до життя і діяльностінашої Церкви загалом, та священнослужителів зокрема", -- сказав глава УПЦ.

Він зазначив, що останнім часом вітчизняні засоби масової інформації "значно підсилювали увагу до життя Церкви і священнослужителів. Усі вони примушують нас ще раз згадати про те, яким постає перед нашими сучасниками образ архієрея, священика і взагалі віруючої людини. Потрібно визнати, що часом публічна дискредитація Церкви пов’язана не тільки з наклепом, а й з випадками не завжди достойної поведінки нас, кліриків та мирян".

Фото church.ua

Теги: