З благословення архієпископа Мечислава Мокшицького, голови Конференції римо-католицьких єпископів в Україні, 6 травня у Львівській митрополичій курії РКЦ відбулася І Міжнародна конференція з питань ампутації кінцівок, протезування та реабілітації хворих, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Сatholic-media.org.

Вступним словом її відкрив заступник голови Благодійної організації «Українська Рада Лицарів Колумба» Юрій Малецький.

За сприянням архієпископа Мокшицького Лицарі Колумба налагодили зв’язки з висококваліфікованими фахівцями з Військової клінічної лікарні в польському місті Бидгощі та запросили їх до Львова поділитися своїм практичним досвідом з українськими військовими лікарями. Окрема увага була приділена протезуванню і реабілітації осіб, які втратили кінцівки рук і ніг.


Зі свого боку подяку гостям з Польщі висловив Олександр Герасименко, директор львівської приватної клініки Арол Плюс, яка займається виготовленням протезів.


У конференції взяли участь генеральний вікарій Львівської архідієцезії о. інфулат Юзеф Павлічек, директор Теологічного інституту ім. Йосифа Більчевського о. Яцек Уліяш.


До учасників конференції звернулися зі словом консул Польщі у Львові Мар’ян Орліковський та представники медичних департаментів Львівської ОДА і Куявсько-Поморського воєводства Польщі.

Теги: