В Івано-Франківській області сільський голова пропонує учасникам бойових дій АТО забрати землю у місцевої громади Української Греко-Католицької Церкви, а міський голова Івано-Франківська домагається розірвання договору оренди нежитлових приміщень з Івано-Франківською єпархією УПЦ (МП), повідомляє "Релігія в Україні".

На Івано-Франківщині забирають землю у громади УГКЦ та розривають договір оренди приміщень з єпархією УПЦ10 жовтня відбулось робоче засідання голови Калуської районної ради Івано-Франківської області Михайла Срібняка, його заступників, представника держгеокадастру, керівництва ГО "Учасники бойових дій Калущини" та сільських голів для вирішення питання виділення землі учасникам бойових дій.


Присутні викликали сільських голів поодинці і обговорювали можливості по кожному селу окремо.

Активіст Віктор Пазухін з цього приводу на сторінці у Фейсбук зазначає, що найважча ситуація у селах Сівка-Калуська і Кропивник. “Там не тільки немає вільних земель, але є давні невирішені проблеми. Це зона екологічного лиха і кілька сотень людей живуть в небезпечних місцях – є загроза зсувів і проваль”, – цитує його Вlitz.if.ua.

Активіст вказує на те, що є села, в яких, навпаки, достатньо вільних земель і вони готові виділити ділянки під забудову мешканцям інших сіл. В багатьох селах земля є, а немає плану забудови, а цей план можливий тільки як фрагмент загального генплану району.

Сільський голова Вістової пропонує учасникам бойових дій забрати землю у громади Української Греко-Католицької Церкви.

Найбільшою проблемою залишається переоформлення меліоративних земель, які не використовуються у сільському господарстві на житлові масиви.

 

На Івано-Франківщині забирають землю у громади УГКЦ та розривають договір оренди приміщень з єпархією УПЦА 3 листопада міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків проінформував громадськість про те, що Львівський апеляційний господарський суд задовольнив апеляційну скаргу виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради щодо розірвання договору оренди нежитлових приміщень з Івано-Франківською єпархією УПЦ.

В місті з населенням понад 250 тисяч чоловік є два храми, які належать УПЦ (МП), один з них міська рада Івано-Франківська вирішила забрати. Приміщення знаходиться за адресою вул. Чорновола, 6 та 6Б. Там же знаходиться й канцелярія єпархіального управління.

Руслан Марцінків аргументує свої дії бажанням повернути місту приміщення і не приховує незадоволення тим фактом, що  «вони (УПЦ - ред.) вже мають нову церкву на Довженка», цитує його сайт УПЦ.

В єпархії припускають, що можновладців могла зацікавити ділянка в центрі міста, і запевнили, що віряни відстоюватимуть свої права. Зокрема, 5 листопада в офісі Місії ОБСЄ в Івано-Франківську з цього приводу відбулася зустріч працівників єпархії з представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

Теги: