Патріарха Маронітської Католицької Церкви запросили в УкраїнуПосол України в Лівані Ігор Осташ зустрівся з Патріархом Маронітської Церкви Бешарою Ель-Раї. 27 жлвтня посол відвідав Патріарха -- кардинала Бешару Ель-Раї у резиденції "Бкіркі", повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Еxpres.ua.

Під час тривалої зустрічі співрозмовники обговорили останні події в України та Лівані. Зокрема, обмінялися думками щодо ситуації на сході України та в Криму, а також щодо перспектив політичної стабілізації в Лівані, в т.ч. внасладок успішних президентських виборів.

Посол Осташ, як повідомляє прес-служба посольства, запросив Патріарха відвідати Україну з візитом.

Маронітська Сирійська Церква — є найбільшою Східною Католицькою Церквою на Близькому Сході. Кількість її вірних перевищує три мільйони. Назва церкви походить від імені її засновника святого Марона — монаха, пустельника, учителя і чудотворця, котрий жив у другій половині IV століття в горах Таурус у Сирії, на території Антіохійського Патріархату. Святий Марон залишив після себе маронітів — велике коло учнів і послідовників, які утворили компактну групу на базі монастиря Бейт-Марун.

Теги: