24 лютого міський голова м.Переяслав-Хмельницького І.Якименко (Київська область) провів робочу зустріч із керуючим новоутвореної Переяслав-Хмельницької єпархії, митрополитом Переяслав-Хмельницьким і Бориспільським, ректором Київської православної богословської академії Димитрієм (Рудюком) (УПЦ КП).

Митрополит Димитрій пролобіював факультет богослів'я в м. Переяслав-Хмельницький
В ході зустрічі обговорено питання щодо виділення частини об’єктів колишнього військового містечка №4 для розширення території Свято-Вознесенського кафедрального собору та відкриття на базі ДВНЗ “Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди” факультету богослов’я.

Довідково:

Переяслав-Хмельницький державний педагогічний інститут імені Г.С. Сковороди. Рік заснування - 1986.


Навчальний заклад III рівня акредитації здійснює підготовку фахівців  освітньо-кваліфікаційних рівнів:

бакалавр (4 роки навчання на базі старшої школи; 2 роки - на базі освітньо-кваліфікаційного рівня "молодший спеціаліст" за умови вступу на відповідну спеціальність) та спеціаліст (1 рік начання після отримання освітньо-кваліфікаційного рівня "бакалавр";

3 роки - на базі освітньо-кваліфікаційного рівня "молодший спеціаліст" за умови вступу на відповідну спеціальність) на денній і заочній формах навчання.


Факультети: підготовки вчителів (ПВ) історії; ПВ іноземних мов; ПВ фізичної культури; ПВ трудового навчання та біології; педагогіки й психології; ПВ української мови і літератури; ПВ початкової школи; економічний; довузівської підготовки; післядипломної освіти.


Спеціальності:


Денна форма навчання: історія та українознавство; історія та правознавство; англійська, німецька мови та література; англійська, французька мови та література; англійська, російська мови та література; фізична культура та методика спортивно-масової роботи, туристична робота; біологія та фізична культура; біологія та практична психологія; трудове навчання, основи інформатики й основи підприємництва; українська мова та література й соціальна педагогіка; українська мова і література та українознавство; українська мова та література й методика виховної роботи; практична психологія й соціальна педагогіка; дошкільне виховання та англійська мова і література; дошкільне виховання та музика; початкове навчання та практична психологія; початкове навчання та образотворче мистецтво; початкове навчання та англійська мова і література; музика та методика виховної роботи; бухгалтерський облік та аудит; економіка підприємства; маркетинг.
Заочна форма навчання: історія; мова (англійська, німецька) та література; українська мова та література; фізична  культура; трудове навчання; біологія; початкове навчання, дошкільне виховання; музика; бухгалтерський облік та аудит; економіка підприємства; маркетинг.

Професорсько-викладацький склад: 196 викладачів (15 професорів, 81 кандидат наук, з них - 63 доценти).


З 1999 року кожен студент отримує дві спеціальності, що розширює можливості їх працевлаштування у майбутньому. Навчання на факультеті довузівської підготовки проводиться за 22 спеціальностями за трьома формами: 7-місячні підготовчі курси (вартість навчання - 650 грн), 6-місячні очно-заочні підготовчі курси для школярів 11-х класів, випускників коледжів, ліцеїв (вартість навчання - 250 грн), двотижневі курси для абітурієнтів (вартість навчання - 70 грн).

Інститут співпрацює з Вашингтонським державним університетом (м. Пулмен), Східно-Каролінським університетом (штат Північна Кароліна), Німецьким інститутом підручників ім. Георга Екерта, фондом І.Багряного, міжнародним фондом "Відродження".

Теги: Переяслав-Хмельницький, І. Якименко, Димитрій Рудюк, Свято-Вознесенський собор, факультет богослов’я