Київська міська рада прийняла рішення про будівництво у місті трьох нових храмів. Так, храм-каплиця буде відкритий на бульварі Академіка Вернадського, 85 у Святошинському районі, повідомляє УНІАН.

З цією метою депутати передали 0,03 га землі за вказаною адресою в оренду на 15 років релігійній громаді Української православної церкви Київського патріархату парафії Святого Миколи Святоші Преподобного Київо-Печерського.

На вул. Фрунзе, 160 буде відновлено храмовий комплекс, для чого релігійній громаді виділено у постійне користування ділянку 0,1 га.

На вул. Щусєва, 12-а для будівництва храму виділено у постійне користування релігійній громаді земельну ділянку площею 0,2 га.

Водночас, Київрада відмовила ДУСі у поновленні оренди земельної ділянки на вул. Б.Хмельницького, 72-74 у Шевченківському районі столиці.

ДУС своїм листом-зверненням від 31 серпня 2009 року просило надати вказану земельну ділянку площею 0,28 га в оренду на 5 років з метою зведення на ній житлового будинку із вбудовано-прибудованими приміщенням соціальної інфраструктури.

Теги: Київська міська рада, три нових храми, Святошинський район, Шевченківський район, парафія Святого Миколи Святоші