2 вересня агресивний пес вибрався зі свого вольєру на території Георгіївської церкви та напав на 3-річну дитину, яку з численними укусами госпіталізували до Ковельської районної лікарні, повідомили в місцевій поліції.

8 вересня сайт ТСН розмістив публікацію "Всім заплатив, всіх купив". На Волині замовчують кривавий напад собаки священика МП на дитину", в якій кілька опитаних селян звинуватили священика в тому, що він "підкуповує" селян, аби подія не набула розголосу.

9 вересня офіційний сайт УПЦ розмістив публікацію "ТСН продовжує антицерковну пропаганду, побудовану на брехні та маніпуляціях", в якій з посиланням на сайт Володимир-Волинської єпархії звинуватив у провині собаку ("хоч і живе в священицькому дворі і годується з рук отця Ніфонта, а ось недавно скоїв лихо"), натомість "отець Ніфонт взяв усю собачу вину на себе і поспішив з вибаченнями на допомогу родині потерпілої дитини".

Основну багатослівну частину публікації сайт УПЦ присвятив веселому спростуванню висловлювань селян, які "не збагнули секрет популярності" священика. Вявилося, що архімандрит Ніфонт "підкуповує" селян лише добрим ставленням до них.

"Однак, не всім такий образ монаха-священика подобається, — переконує сайт УПЦ. — Адже він зовсім не вписується у ті сформовані карикатурні штампи на священнослужителів Української Православної Церкви, котрими ТСН забиває голови простим українцям. А в Голобах, при усій єдності та монолітності громади, наявний церковний розкол. Представники Київського патріархату не наважуються об’єднатися у патріотичних починаннях на благо місцевої громади з «московським попом» та його помічниками і, залишаючись на одинці, пасуть задніх, заздрять своїм односельцям..."

Хоча представники УПЦ Київського Патріархату в публікації ТСН, на яку посилається сайт УПЦ, не згадувались, у тлумаченні УПЦ (МП) вони теж виявилися винними. Разом з собакою і журналістами.

Теги: