З благословення Блаженнійшого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви в академічному храмі Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія була відслужена Божественна літургія, приурочена 71-й річниці незалежності Карпатської України, на якій було піднесено молитви за всіх полеглих у боях героїв-захисників Батьківщини та за Президента Карпатської України Августина Волошина.

Як повідомили у прес-службі УУБА, богослужіння очолив ректор Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія професор, протоієрей Віктор Бедь. Йому співслужили помічник ректора з інспекторської служби, благочинний академічного храму протоієрей Євгеній Шелевій та проректор з богословської науково-дослідної роботи ігумен Арсеній (Бочкарь).



Після закінчення Літургії отець ректор виголосив проповідь, у якій, зокрема, зупинившись на силі віри, молитви та посту, привернув увагу і до сили духу та величі подвигу наших співвітчизників, що відали життя за свободу і незалежність частини української землі – Карпатської України в далекому 1939 році.

Упродовж святкування заходів, присвячених 71-ій річниці Карпатської України, була організована екскурсійна поїздка, в якій студенти УУБА та КаУ мали можливість відвідати історичні місця Карпатської України.

Теги: