Зокрема, учасники зустрічі обмінялися своїми думками щодо визначення ролі та місця українського суспільства у національній безпеці України. Було констатовано відсутність програм і практичних кроків реалізації участі цивільного сектору в захисті національних інтересів України, у тому числі державного суверенітету, територіальної цілісності, демократії та конституційного ладу.

Щодо питань державного будівництва на перспективу, генерал Кривонос розповів про стан реалізації указу президента України № 286/2019 «Про Стратегію національно-патріотичного виховання», актуальність якого зумовлюється необхідністю консолідації та розвитку суспільства, сучасними викликами, що стоять перед Україною і вимагають постійного вдосконалення системи виховання громадян. Він зазначив, що основними складовими національно-патріотичного виховання є громадсько-патріотичне, військово-патріотичне та духовно-моральне виховання. І в цій третій складовій не обійтися без допомоги українських Церков.

Відтак глава УГКЦ зазначив, що завданням Церкви є виховувати у своїх вірних почуття любові до своєї батьківщини – патріотизму, що є невід’ємною частиною християнського виховання. Тож УГКЦ й надалі буде партнером держави в реалізації цього важливого завдання державного будівництва задля осягнення кращого майбутнього народу. Він також зазначив, що в Україні національно-патріотичне виховання повинно стати одним із пріоритетних напрямів діяльності держави та суспільства щодо розвитку національної свідомості на основі суспільно-державних, національних і традиційних цінностей українського народу, які базуються на християнській вірі.

На завершення зустрічі глава УГКЦ подарував гостеві пам’ятне ілюстроване видання про УГКЦ, в якому також відображено й щоденну турботу Церкви-матері про духовно-моральний стан українства на рідних теренах і в світі.

Теги: