Серед благодійників - українські мусульмани, приватні особи і бізнесмени - етнічні українці і з діаспори: палестинська, афганська, сирійська, пакистанська, афганська, турецька, - одновірці з Німеччини (благодійний фонд Muslimehelfen), дипломатичні представництва мусульманських країн в Україні: Туреччини , Індонезії, Малайзії, Пакистану, Катару. Хтось допомагав грошима, хтось купував продукти і привозив їх в ісламські культурні центри. Люди допомагали своєю працею і особистим транспортом для доставки наборів.

Допомогу отримали вимушені переселенці, які потребують мусульманські родини, члени багатодітних сімей, сім'ї, які втратили прибуток або його істотну частину через карантин; самотні літні люди, а також іноземні студенти-мусульмани, що з різних причин не виїхали через карантин додому.

Незалежно від віросповідання продуктову допомогу надавали медичному персоналу, що працює з хворими COVID-19, сім'ям вчителів, а також українцям, які перебувають в обсервації по поверненню з-за кордону або після спалаху COVID-19 в їхньому гуртожитку (в Запоріжжі).

За словами глави «Альраїд» Сейрана Арифова, базовий склад таких наборів - борошно, макаронні вироби, рис, цукор, печиво, рослинне масло; перед Рамаданом їх стали доповнювати фініками.

Також мусульманки шили маски для безкоштовної роздачі тим, у кого їх немає.

Теги: