Підтримуючи карантинні заходи у державі, рада, одначе, зазначає: "В умовах, коли відновлюють роботу ринки, торгові центри, громадський транспорт, заклади культури, спортивні команди та комплекси, заклади дошкільної освіти, дозволяється старт пляжного сезону з 1 червня та ін., вважаємо неприпустимою заборону проведення богослужінь взагалі (рішенням окремих органів місцевого самоврядування) або визначення таких умов, які неприйнятні. Так, участь в богослужінні не більше 10-ти чоловік в той час, коли для репетицій театрів допускається до 50 чоловік або ж вимога 1 людина на 10 кв. м. в той час, коли для усіх інших місць просто соціальна дистанція 1,5 м виглядають як свідоме та вибіркове обмеження релігійних організацій. При тому ж витримати дистанцію та інші норми під час богослужіння є реалістичним завданням на відміну від інших місць".

Рада ухвалила рішення про відновлення проведення богослужінь, починаючи з 28 травня 2020 р.

"У зв’язку з цим в храмах, домах молитви та орендованих приміщеннях будуть витримані усі санітарно-епідеміологічні норми: дезінфекція приміщень, використання масок та антисептиків, буде витримана загальноприйнята соціальна дистанція, видозмінені релігійні практики обряди задля виключення фізичного контакту, багаточисельні громади будуть розділені на декілька потоків, а людям старшого віку і зі слабким імунітетом буде рекомендовано залишатися дома", йдеться у заяві.

Слад зазначити, що у квітні міський голова Нетішина Хмельницької області Олександр Супрунюк розповів про зараження COVID-19 духовенства і мирян через проведення пасхальних обрядів.

Теги: