Львівського підприємця Сергія Ж. затримали нетверезим за кермом автомобіля Volkswagen Caddy на перехресті вул. Волошина та вул. Драгоманова 21 березня цього року. Пристрій Drager підтвердив алкогольне сп’яніння у водія і показав результат 1,87% алкоголю у крові.

Відтак Сергій Ж. порушив ч.1 ст. 131 (керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння). Покарання за цією статею – штраф 10,2 тис. грн, також водія могли позбавити права керування автомобілем на рік.

Під час розгляду цієї справи у Галицький районний суд надійшло клопотання від настоятеля Свято-Троїцької церкви УПЦ МП, що на вул. Антоновича у Львові. Протоієрей Володимир Шарабура попросив суд відпустити Сергій Ж. на поруки релігійної громади церкви. Своє прохання він аргументував тим, що Сергій Ж. є сумлінним і старанним парафіянином, а також «активно бере участь у будівництві храму». Настоятель церкви також наголосив на тому, що Сергій Ж. за 30 років водійського стажу не скоював ДТП та інших адміністративних порушень і попросив не позбавляти його водійських прав, бо без автомобіля чоловік не зможе заробляти гроші.

Настоятель церкви у своєму клопотанні також зобов’язався «здійснювати заходи виховного характеру» стосовно Сергія Ж.

Суддя Галицького райсуду Олег Юрків вирішив, що оскільки правопорушення, яке скоїв Сергій Ж. не призвело до тяжких наслідків, розгляд матеріалів справи можна передати релігійній громаді. Відтак під час засідання 20 травня суддя звільнив Сергія Ж. від покарання за нетверезу їзду і передав його на поруки релігійній громаді Свято-Троїцької церкви. Настоятель церкви має протягом 10 днів повідомити суд про вжиті заходи щодо Сергія Ж.

Теги: