"Як всюди у країні, ба навіть у світі, нам треба було перейти на дистанційну форму навчання – і, в міру можливостей, вона реалізувалася... Проте організація дистанційного навчання виявилася не головним викликом для функціонування Інституту в цей час. Вже кілька разів керівництво Вікаріату отців-домініканців в Україні, відповідальних за Інститут, зустрічалося під час карантину, щоб обговорити фінансову ситуацію Інституту і його подальшу долю. Справа в тому, що функціонування нашого закладу майже повністю залежить від коштів за оренду приміщень у будинку по вул. Деревлянській, 13, де знаходиться Інститут", - пише директор о. Петро Балог.

Із цих причин діяльність Інституту від вересня не може бути відновлена у повній мірі та на таких засадах, які існували перед карантином. Тому ухвалено рішення призупинити на один рік навчання на стаціонарному напрямку в Інституті.

"Стаціонарне навчання ми плануємо відновити у вересні 2021 року. Отже, черговий набір на І курс має початися орієнтовно навесні 2021 року. Тих студентів, які дотепер навчалися на різних курсах, прошу залишатися на відповідному курсі та успішно завершити семестр, склавши всі іспити і заліки. Відтак у вас розпочнеться перерва у навчанні. Згідно існуючих планів, ваші лекції відновляться у вересні 2021 року на наступному курсі, відповідному подальшій навчальній програмі", - зазначає директор.

Протягом 2020-2021 н. р. студенти зможуть скласти «борги» із тих дисциплін, які прослухали раніше, але, з певних причин, не склали з них іспити.

Навчально-катехитичний центр при Інституті, де студенти навчаються на очно-заочній формі, зможе продовжувати свою роботу, оскільки має іншу схему та організацію діяльності. Планується, що набір на І курс для катехитів і сімейних консультантів у 2020/2021 році відбуватиметься у звичайному режимі від вересня-жовтня 2020 року.

Щоби зовсім не призупиняти теологічні лекції, планується, що від вересня 2020 р. в Інституті почнеться заочна біблійно-теологічна сертифікатна програма.

Теги: