У нараді на Донеччині взяли участь керівництво Головного управління, керівники управлінь, відділів та секторів Головного управління, начальники підпорядкованих та структурних підрозділів.

Засідання Колегії розпочали із нагородження особового складу грамотами Православної Церкви України, які вручав архієпископ Сергій. Крім того, співробітники структурних та підпорядкованих підрозділів Головного управління були нагороджені державними нагородами, відзнаками МВС, ДСНС України та Командувача Об’єднаних.

Тим часом у Військовій академії в Одесі керуючий Одеською єпархією єпископ Павло провів робочу зустріч з командувачем морської піхоти ВМС Збройних сил України генерал-лейтенантом Юрієм Содолем та начальником вишу генерал-майором Олегом Гуляком.

Під час бесіди командувач розповів про основні напрямки розвитку морської піхоти України, поділився власними думками з приводу труднощів і можливостей, з якими зараз зустрічаються військовослужбовці у штормових беретах, особливо у зоні проведення ООС.

Генерал-лейтенант Юрій Содоль особливо наголосив на важливій ролі, яку в забезпечені духовних потреб та психологічної рівноваги морських піхотинців сьогодні відіграють військові капелани. Генерал висловив слова глибокої подяки за віддане служіння душпастирів ПЦУ.

Зі свого боку єпископ Павло зазначив про готовність ПЦУ до співпраці в царині забезпечення духовних потреб військовослужбовців морської піхоти. Беручи до уваги виклики, що сьогодні стоять перед світом і державою.

Керуючий Одеською єпархією підкреслив значення злагоди та взаєморозуміння в суспільстві, а також солідарного служіння українському народові, до якого покликані Церква та українські військові.

Наприкінці спілкування єпископ Павло від імені предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія вручив командувачу морської піхоти грамоту митрополита Київського та всієї України.

На зустрічі також був присутній капелан Військової академії протоієрей Володимир Стеблина.

Теги: