На багатодітну родину, що не мала власного даху над головою, звернули увагу представники ГСВА «Альраід» і ДУМУ «Умма», коли розвозили в супроводі імама Новоолексіївки Усеїна Тохлу продуктову допомогу нужденним мусульманам і багатодітним, і вирішили спробувати придбати оселю ще й для них.

Хату достатнього розміру та в доброму стані продавали зовсім недалеко від нинішнього помешкання сім’ї, але з господарем удалося зв’язатися не одразу, тож формальності затягнулися. Улаштувати новосілля до Урази-байраму (Ід аль-Фітр) не вийшло, але День захисту дітей, 1 червня, для сім’ї став символічним.

Поки тривало оформлення документів, нові господарі та їхні сусіди полагодили та обшили ворота, зробили новий паркан, прибрали територію, пофарбували хату. Швидко зорали город, щоб встигнути посадити якісь культури, які добре перенесуть таке пізнє садіння. На чималій ділянці є хлів і гараж, у садку ростуть кілька дорослих плодових дерев і можна посадити нові.

Усі роботи новоспеченим господарям допомогли якнайскоріше завершити волонтери з мечеті Новоолексіївки на чолі з імамом Усеїном Тохлу.

На новосілля прибули заступник муфтія ДУМУ «Умма», запорізький імам Мухаммад Мамутов; представник Міллі Меджлісу (Національної ради) кримських татар Асан Алієв; голова Херсонського регіонального меджлісу Ленур Люманов та місцевий імам і команда волонтерів мечеті.

Теги: