«Ми поділяємо переконаність, що дбати про здоров’я людини і шанувати людське життя є важливими обов’язками як держави, так і суспільства загалом. Тому ми усвідомлюємо всі ризики для здоров’я учасників ЗНО, які можуть постати через поширення COVID-19. Але ми також віримо, що  вчителі й випускники шкіл, які самі зацікавлені водночас і в збереженні власного здоров’я, і в проведенні ЗНО,  будуть максимально дисциплінованими й чітко дотримуватимуться правил і процедур проведення ЗНО у час пандемії, розроблених УЦОЯО», – йдеться у зверненні.

Запровадження в Україні ЗНО ректорат УКУ називає найуспішнішою реформою у сфері освіти за роки незалежності. В університеті переконані, що ЗНО дало змогу здібним і працьовитим учням, незалежно від майнового стану чи соціального статусу, вступати у кращі ЗВО на найпрестижніші спеціальності.

«Президент України та його команда на виборах минулого року обіцяли нещадно боротися з корупцією й утверджувати в Україні справедливість. Відміна ЗНО поверне нас у часи телефонного права, у залежність від грошей, до звички «решать вопросы», а не дотримуватись правди й академічної доброчесності. Отож руйнувати вже досягнуті здобутки не допустимо», – застерігають очільники університету і висловлюють сподівання,  що керівництво держави прислухається їхніх пересторог і не допустить, щоб під виглядом піклування про здоров’я людей систему освіти було відкинуто в корупційне минуле.

Теги: