На зустрічі з родинами загиблих захисників Батьківщини також були присутні насельник Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря архімандрит Антоній (Фірлей), заступник голови Управління соціального служіння та благодійності протоієрей Сергій Дмитрієв, голова Консультативної ради у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України при президентові України Сергій Куніцин, представник Уповноваженого у справах захисту прав військовослужбовців Олег Чуйко та волонтер і громадський діяч Павло Нетьосов.

Під час спілкування було зокрема обговорено проект оновлення Стіни пам’яті, розміщеної на мурах Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря, а також інші заходи спрямовані на вшанування полеглих новітніх героїв та підтримку їхніх рідних.

«Спільними зусиллями треба берегти нашу національну пам’ять про тих, хто своїми жертовними зусиллями захищали нашу Українську державу. Вони віддали свої життя заради кожного із нас, щоб ми могли вільно жити, збиратися та спілкуватися. Свою любов до них ми можемо виявити саме у молитві до Господа, а також роблячи усе можливе задля наближення перемоги та відповідно настання миру», – зазначив предстоятель ПЦУ.

Також митрополит Епіфаній 25 червня зустрівся з благодійниками, які допомагають у розбудові помісної Української Православної Церкви на Київщині: генеральним директором ТОВ «Костал Україна» Радославом Шкупом та директором ТОВ «Стейкарго» Миколою Дікуном.

На зустрічі також був присутній благочинний Переяслава та Переяславського району протоієрей Іван Бобітко.

За заслуги перед Православною Церквою України предстоятель відзначив Радослава Шкупа орденом архістратига Божого Михаїла другого ступеня, а Миколу Дікуна орденом святителя Миколая Чудотворця.

Окрім того, з нагоди 40-ліття від дня народження митрополита Епіфанія нагородив орденом архістратига Божого Михаїла другого ступеня і протоієрея Івана Бобітка.

Теги: