Під час літургії з чином освячення з владикою Степаном співслужив отець Михайло Неїжмак, настоятель новозбудованої каплиці Матері Божої Неустанної Помочі, священники Дніпропетровського деканату УГКЦ, а також представник РКЦ отець Адам.

У проповіді архиєрей, зокрема, наголосив: «Одного разу, коли ми посвятили храм, я сказав: «Звершилось!» - і дехто провів таку аналогію. Те саме сказав Ісус Христос, коли вмирав на хресті. Що спільного в тому, що звершилася тут будова храму і звершилася смерть Ісуса? Таке звершення відбуватиметься тут, на престолі! Тут, на престолі, Христос вмирає і воскресає, і ми в причасті приймаємо воскреслого Христа!»

Парафія Матері Божої Неустанної Помочі в місті Кам’янському заснована в жовтні 2016 року.

А з 29 червня по 3 липня священнослужителі Донецького екзархату мали нагоду відновити свої духовні сили, отримати нові знання та поглибити духовне життя через реколекційні вправи. Місцем проведення цьогорічного заходу був оздоровчий санаторій «Дніпроспецсталь» на мальовничому острові Хортиця. Проводив реколекції отець Андрій Нагірняк.

Окрім богослужінь, зранку реколектант складав програму, що включала теми, які мали допомогти учасникам переосмислити своє сприйняття самих, оцінити власні життєві сили, необхідні для служіння ближньому, роздумати над тим, чим є справжня милостиня і, найголовніше, навчитися розуміти п’ять мов любові. Кожного вечора після вечері самі учасники реколекцій складали власну рекреаційну програму: настільні ігри, похід на ріку Дніпро, екскурсія островом; а останнього вечора перед учасниками виступив отець Юрій Селін, переможець пісенного телевізійного шоу.

Протягом усіх днів на реколекціях разом зі священниками був владика Степан Меньок, екзарх Донецький.

Теги: