Захід відбувся на території Ісламського культурного центру, що на вулиці Дегтярівській. Заняття проводили санінструктори 169-го навчального центру «Десна». На думку учасників, подібні тренінги можуть стати першими кроками на шляху створення спільних соціальних проєктів, під час яких розбудовуватиметься комунікація між українською армією та релігійними громадами міста Києва.

Це пробне вступне заняття з надання першої медичної допомоги відбулося з демонстрацією основних технічних засобів і способів надання першої допомоги в побутових умовах, що зацікавило не лише жінок, але й чоловіків, деякі з них, які також були присутні під час тренінгу, охоче та активно брали в ньому участь.

У перервах, за кавою, учасники тренінгу розпитували військовослужбовців про особливості служби тих, хто захищає Україну від російської агресії на Сході, і про те, що означає щодня ризикувати своїм життям і здоров’ям заради незалежності своєї держави та захисту свого народу.


На завершення шейх Тарек, один із керівників мусульманської громади міста Києва, подякував усім учасникам тренінгу, зокрема санінструкторам 169-го навчального центру «Десна» та представникам Командування Сухопутних Військ, та додав:

– Це перший такий урок, який Командування Сухопутних Військ Збройних Сил України організувало і провело для жінок-мусульманок у Києві. Ми сподіваємося, що це лише перший крок на початку спільних проєктів соціального спрямування, які будуть впроваджуватися для всіх, хто цього потребує, разом із соціальними працівниками Києва та військовими капеланами.

Зі свого боку полковник Руслан Мирошниченко, начальник відділу цивільно-військового співробітництва штабу Командування Сухопутних військ Збройних Сил України, звертаючись до присутніх, сказав:

– Важко переоцінити роботу інструкторів з бойової медицини щодо підготовки військових медиків для виконання завдань на Донбасі, де точиться війна з російським агресором. Крім бойової роботи, наші військові постійно надають допомогу місцевому населенню Донецької та Луганської областей, наші медики врятували чимало життів як військових, так і цивільних. Ми дуже вдячні вам за те, що й у столиці нашої держави отримали можливість принести користь і поділитися своїми знаннями з допомоги ближньому. Дякуємо вам за теплий прийом і сподіваємося на подальші зустрічі!

Дякуючи інструкторам та наставникам за внесок у справу співпраці з релігійними громадами та національними меншинами Києва, Ісламський культурний центр і Духовне управління мусульман України «УММА» висловили подяку полковникові Руслану Мирошниченку, лейтенанту Ользі Саприкіній, старшому сержантові Юлії Равичевій, сержанту Ганні Малиновській.

Теги: