ІІ сесія Школи адвокації прав молоді розпочалася інтерактивною доповіддю національного координатора «Євродеск Україна», реалізатора національної молодіжної адвокаційної кампанії під час виборів 2019 роки від Національної молодіжної ради України (НМРУ) Андрія Колобова, який розповів про складові адвокаційної кампанії, її етапи, форми та цикли.

Доктор філософії, керівник програми «Етика–Політика–Економіка» Українського католицького університету, завідувач кафедри політичних наук Українського католицького університету (УКУ) Юрій Підлісний провів лекцію на тему «В чому сила українського громадянського суспільства», яка перейшла до активної дискусії та обговорень серед учасників.

На завершення першого дня навчання, єпископ-помічник Київсько-Житомирської дієцезії Олександр Язловецький мав нагоду обговорити з учасниками Школи роль католицьких молодіжних об’єднань у формуванні свідомої молоді.

Учасники попрацювали з матеріалами на тему адвокації прав сім’ї директора Всеукраїнського бюро у справах душпастирства родин при Конференції єпископів України о. Романа Лаби OSPPE.

Знаннями в сфері медіакомунікацій та їх необхідності під час проведення адвокаційної кампанії поділився фахівець з PR-стратегії о. В’ячеслав Гриневич SAC.

На завершення другого сесійного дня порушили тему сурогатного материнства, яка викликала активні обговорення та диспути.

Організатори Школи адвокації прав молоді Анастасія Кур’ята та Євген Голинський висловили подяку всім учасникам та спікерам за відкритість, активність та професіоналізм, а також Комісії у справах душпастирства молоді РКЦ в Україні за сприяння та підтримку в проведенні заходу.

Теги: