Кіількома днями раніше католицька парафія св. Миколая оприлюднила фотокопію спільного звернення спільноти вірян та Національного будинку органної та камерної музики України з приводу передання храму вірянам та побудови сучасного концертного комплексу «Будинок музики».

«Цим спільним зверненням ми засвідчуємо порозуміння і взаємну повагу одне до одного, а також спільне бажання і велику надію, що Урядом України... буде прийняте відповідне рішення», - йдеться у документі. «Ми вважаємо, що це сприятиме відновленню історичної справедливості, збереженню пам'ятки архітектури, яка потребує невідкладного ремонту і реставрації», — підсумували підписанти.

У середу, 16 вересня, під час засідання уряд схвалив будівництво у Києві "Будинку музики" до кінця 2023 року. Згідно з документом, Міністерство культури та інформаційної політики має до кінця 2023 року реалізувати проєкт будівництва в Києві "Будинку музики" та перемістити до нього державне підприємство "Національний будинок органної та камерної музики України", йдеться в повідомленні прес-служби Мінкультури.

Міністерству культури також доручено забезпечити передання в постійне безоплатне користування релігійній організації "Релігійна громада Парафія Святого Миколая Київсько-Житомирської Дієцезії Римсько-Католицької Церкви у м. Києві" будівлю костелу Святого Миколая (вул. Велика Васильківська, 75).

До моменту переїзду в новий "Будинок музики" ДП "Національний будинок органної та камерної музики України" користуватиметься костелом спільно з релігійною громадою. Процес роботи ДП "Національний будинок органної та камерної музики України" у цей період не зміниться — репетиційний процес і концертна діяльність відбуватиметься за розкладом.

Теги: