Під час першої зустрічі кожен із волонтерів поділився своєю життєвою історією, причинами та бажанням пенітенціарного служіння. На зустрічі також був колишній ув'язнений, який після звільнення розпочав власну справу і поділився, з якими викликами зіштовхнувся.

Опісля до вихованців звернувся отець Костянтин. Він наголосив на важливості формування критичного мислення, зокрема в цьому їм можуть допомогти книжки. «Читаючи книжки, ми виходимо на багато більше того, що є навколо себе. Це допомагає нам розвивати бачення життя і розширювати світогляд. Адже багатство, яке живе всередині вас, – це єдине, що ви зможете подарувати тому, кого полюбите», - наголосив душпастир.

На завершення студенти спільно із хлопцями обговорили тему наступної зустрічі. Під час неї учасники роздумуватимуть і ділитимуться  досвідом, посилаючись на книжку «Відвага бути недосконалим».

Підсумовуючи проведений захід, отець Ярослав зазначив: «У такий спосіб ми хотіли  показати хлопцям, що  пам’ятаємо про них і хочемо їм допомогти повірити, що вони ще все можуть змінити, але для цього потрібно щодня працювати над собою».

Самі студенти так розповідають про зустріч: «Як для першої зустрічі, все пройшло досить добре. Хлопцям було цікаво, і ми змогли зробити крок до налагодження контакту з ними. Сподіваюся, що наступні зустрічі теж будуть для них цікавими і продуктивними».

Теги: