Завданням заходу є залучити нових членів до організації, відкрити новий сезон активності, побачитися з пластунами з різних куренів та гуртків і спробувати сили в квестах.

За словами головної пластунки Львівщини Анастасії Слюсаренко, відкриття пластового року відбувається щорічно для того, щоб з новими силами, емоціями зустрітися і разом пластувати.

«Цього року ми маємо особливий виклик, але ми наважились і організували цю подію з усіма правилами безпеки, підлаштувались по програмі та організації під карантин. Сьогодні в нас відбулось багато церемоніалів, у тому числі, ми прийняли до наших лав нових учасників нового віку. Я сподіваюся, що ми подолаємо усі ті виклики, які перед нами стоять, щоб без проблем розпочати новий пластовий рік», – сказала вона.

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що має ідею – за територією церкви Анни, де планують збудувати для міста великий конгрес-центр і приміщення для міської ради, звести «сучасний, класний простір для Пласту».

А співачка Оксана Муха розповіла, що Пласт – це історія її життя: надзвичайно романтична, пізнавальна, одна з найщасливіших. «Пласт – це велика гра, місце, де діти можуть здійснити мрії, набратися досвіду, де вони вони відчувають силу від того, що можуть здійснювати щось самостійно. Тут виховуються лідери та панує український дух, завзятість бере гору. Це місце, де можна знайти справжніх друзів на усе життя», – сказала вона.

Теги: