За словами одного з організаторів, харківського імама Євгена Глущенка, спершу був намір вирушити до Карпат, але через початок шкільного року, ще й за умов карантину, батьки не хотіли, щоб школярі пропускали уроки. Вдалося знайти мальовничий куточок набагато ближче до Києва — Коростишівський каньйон, що на Житомирщині.

Критерії добору учасників — вік (старше за 9 років) і базові навички самостійности. Утім, наступного разу організатори планують поділ на вікові групи, щоб розробити для кожної окрему програму.

Похід тривав два дні й ніч: рано в суботу, після молитви-фаджр, група прибула до каньйону та поставила намети, а вже в неділю по обіді намети склали, сміття за собою прибрали й вирушили до Києва.

У програмі були две короткі лекції, а решту часу хлопці гуляли, купалися, ганяли м’яча та збирали дрова для багаття, коло якого зібралися ввечері. За словами організаторів, найкращим індикатором інтересу молоді для них стало те, що в ці дні учасники майже не «залипали» в телефонах.

Шейх Євген закликає батьків не бути байдужими до того, як проводять своє дозвілля їхні діти, та забезпечити їх цікавим досвідом у гарній компанії. Він нагадує, що це можна зробити досить бюджетно й не менш цікаво: головне — бажання батьків та готовність спільно щось організувати для цього.

Також 12 вересня учасниці київського молодіжного клубу ЖО «Мар’ям» у супроводі дорослих (загалом 16 осіб) вирішили спробувати себе у весловому спорті. Вони пройшли короткий інструктаж із техніки безпеки й техніки веслування, пакування в рятувальні жилети й надувні човни. Близько 9 кілометрів проти течії — від мосту Патона до Північного мосту — стали цікавим досвідом командної роботи з неабиякою мотивацією.

Теги: