У першій темі лекції психотерапевт окреслив базові психологічні потреби, які необхідні кожній людині, детально розповів про те, яким чином проблеми із задоволенням цих потреб заважають жити якісним життям.

Друга тема –  емоційне вигорання, яке особливо загрожує тим, хто постійно працює з людьми. Лектор розповів, як запобігти цьому стану та застосовувати ресурси, що допомагають поновити здоровий психологічний баланс. Знання, отримані на зустрічі, допоможуть духовенству краще розуміти власні потреби та потреби парафіян, аби краще виконувати своє служіння.

Після обіду, у другій частині семінару, відбулися лекції для дружин священників, катехитів і монахинь. Учасники мали змогу запитати лектора про вплив відсутності задоволення базових психологічних потреб і яким чином віднайти психологічну рівновагу.

Насамкінець владика Йосафат Мощич, Чернівецький єпископ УГКЦ, подякував Володимиру Станчишину за лекції, які допомогли краще зрозуміти себе та свої потреби. Усі учасники зустрічі повернулися додому з подарунком –  репродукцією реставрованої ікони Чернівецької Матері Божої «Надія Безнадійних».

Теги: