Таке навчання у Запоріжжі було розпочате з ініціативи Катехитичної комісії Донецького екзархату, яку очолює отець Віталій Мартинчук, настолятель храму Божого милосердя в селі Матвіївці. Бажання взяти участь у навчанні виявила 31 особа. За результатами співбесіди всі абітурієнти були зараховані на аудиторно-дистанційно-заочну форму навчання. Прииймальну комісію очолив Назар Дуда, заступник голови Патріаршої катехитичноії комісії УГКЦ, директор Катехитично-педагогічного інституту УКУ.

Програма катехитичних курсів розрахована на 3 роки навчання і спрямована на катехизацію мирян. Під час навчання майбутні катехити отримують знання з богослов’я та навички практичної катехизи в парафіяльних спільнотах. Програма передбачає курс лекцій з богослов‘я і педагогіки, біблістики, катехитики, літургіки, а також практичні заняття та семінари.

«Усі християни покликані до апостольської праці – поширення Євангелія. Але ці наші студенти та студентки розпочинають навчання, щоб в особливий спосіб долучитися до праці Церкви, поширюючи її навчання. Катехитичне служіння – це і є праця апостолів. Такої праці особливо потребують жителі Сходу України, які є спраглі Слова Божого і опіки Церкви», - наголосив місцевий архиєрей УГКЦ Степан Меньок.

Також цими днями розпочалися лекції з есхатології для слухачів ІІІ курсу Катехитично-педагогічного інституту УКУ Луцького екзархату УГКЦ. Третій рік підготовки майбутніх катехитів розпочався 9 жовтня. Викладач «Есхатології» Віктор Березовий доступною мовою розповів про смерть, суд, небо і пекло та розкрив тему змісту есхатології, її еволюції у часі есхатологічних правд, торкнувся питання забобонів.

10 жовтня виклад лекцій мав Луцький екзарх єпископ Йосафат Говера. Він розповів про цінність таїнства євхаристії, через яке людина з’єднується з Христом. Наголосив на важливості літургії, коли вірні стають причасниками тіла і крові Христової.

Теги: